<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=266259327823226&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

”Suomen hillityimmän pilvitalon” uusi toimitusjohtaja Tuomo Riihentupa virittää tiimejä juoksemaan kovempaa kuin muut

10-vuotisjuhlavuottaan elävä Cloud1 tunnetaan asiakkaiden keskuudessa pilvitalona, joka tekee asioita, joita muut vasta opettelevat. Se vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja viimeisimpien megatrendien kyydissä pysymistä. Datan määrän kasvu ja liittyvät haasteet ovat yrityksen merkittävimpiä ajureita.

Microsoftin Azure data- ja pilvipalveluyhtiön uusi toimitusjohtaja Tuomo Riihentupa haluaa laittaa kaiken pilvessä olevan datan tuottamaan. Työnantajaansa hän kuvaa ”Suomen hillityimmäksi pilvitaloksi”.

Riihentupa valikoitui toimitusjohtajan pestiin tavallaan parasta mahdollista kautta. Hän oli nimittäin muutaman vuoden asiakaspuolella, tilaajana, ja sinä aikana jalostui näkemys siitä mikä tekee Cloud1:sta erilaisen muihin pilvitoimijoihin verrattuna.

Arvot ovat Cloud1:lle tärkeitä ja Riihentupa kiteyttää tavoitteeksi tehdä kannattavaa kasvua arvoja kunnioittaen ja visionäärisyyttä vaalien. Vastuuta halutaan jakaa enemmän henkilöstölle. Juuri edelläkävijyys, ammattimaisuus ja avoimuus ovat niitä tärkeitä arvoja joiden varaan tulevaisuus rakentuu.

Avoimuus tarkoittaa sitä, että Cloud1 ei sitouta itseään asiakkaaseen tavoilla, jotka ovat asiakkaalle epäedullisia, kuten tekijänoikeudet ja sopimusehdot, vaan kilpailuetu syntyy osaamisesta ja siitä, että juostaan muita kovempaa. ”Meitä saa vapaasti kopioida. Voimme tehdä asiakkaalle konseptin mukaisen ratkaisun toisen toimittajan käsiin, sillä luotamme omaan nopeuteen ja siihen, että pysymme pilven kyydissä. Olemme arkkitehtuurikeskeisiä, se kiteytyy kantavaan lupaukseemme ”Digitaalisuuden arkkitehdit”. Näemme siis kauemmaksi.”

”IT-ala on ollut kovassa kasvukierteessä viime vuosina, ja alaan liittyvä hypetys on saanut monenlaisia muotoja. Me jätämme sirkustemput muille ja keskitymme olemaan asiakkaille paras yhteistyökumppani ja henkilöstölle hyvinvointia synnyttävä yhteisö.”

Henkilökunnan työmotivaation luojana Cloud1 on myös edelläkävijä. Kovassa kilpailussa monet it-talot hehkuttavat henkilökunnan merkitystä. Cloud1 on tässä asiassa jo edennyt pitkälle, mikä näkyy siinä, että organisaatio on onnistuttu virittämään kansainväliselle tasolle ilman sen suurempaa meteliä. On motivoivaa tehdä työtä jolla luodaan digitaalista tulevaisuutta.

”Olemme ehkä Suomen hillityin ja itsestään vähiten ääntä pitävä pilvitalo. Itsekin tulin Cloud1:iin töihin, en sen imagon takia, vaan tekijöiden uskomattoman rautaisen ammattitaidon vuoksi ja visionäärisyyden vuoksi. Olin aiemmin Cloud1:in asiakas ja yksinkertaisesti vakuutuin työn jäljestä. Siksi oli helppo päätös tarttua toimitusjohtajan pestiin.”, Riihentupa tiivistää.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tuomo Riihentupa, +358 414311887

tuomo.riihentupa@cloud1.fi

Lähteet: https://www.epressi.com/tiedotteet/telekommunikaatio/suomen-hillityimman-pilvitalon-uusi-toimitusjohtaja-tuomo-riihentupa-virittaa-tiimeja-juoksemaan-kovempaa-kuin-muut.html