<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=266259327823226&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Datatyön uudistajat yhdistyvät: Cloud1 ostaa Devisioona Oy:n

Cloud1 kiihdyttää kasvuaan yritysostoilla Suomessa ja ulkomailla. Yhtiön tavoitteena on kasvaa Microsoft-ekosysteemissä Pohjoismaiden johtavaksi tekoälyajan palveluyhtiöksi.

Tietohallintayhtiö Cloud1 ostaa enemmistön dataintegraatioihin, ohjelmistokehitykseen ja Microsoftin tekoälyratkaisuihin erikoistuneesta Devisioona Oy:stä.

Vuonna 2015 perustettu Devisioona työllistää 30 työntekijää. Yrityksen liikevaihto oli noin 2,6 miljoonaa euroa viime vuonna.

Cloud1 on erikoistunut Microsoftin Azure-pilviteknologialla rakennettuihin data-alustoihin ja datanhallinnan järjestelmien kehitykseen.

Yritysoston myötä Cloud1 saa uutta osaamista erityisesti tekoälytuetun käyttöliittymäkerroksen ja integraatiosovelluksien kehittämiseen.

“Devisioona ja Cloud1 ovat Microsoft-teknologian kehityskumppaneina edelläkävijöitä omilla erikoisalueillaan. Yhtiön perustajilla on kykyä ja uskallusta kyseenalaistaa, mutta myös näyttää konkreettisesti omassa toiminnassaan, miten IT-alaa on mahdollista uudistaa aidosti asiakasarvoa korostavalla tavalla”, strategiauudistusta johtanut Cloud1:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kuula sanoo.

Yrityskauppojen jälkeen Cloud1:n kykenee vastaamaan nopeasti kasvavaan asiakaskysyntään, jonka keskiössä ovat teknologian sijaan osaaminen ja osaamisen siirto asiakkaan organisaatiolle.

”Tässä palvelutyössä Cloud1 on ollut erityisesti Microsoft Azure ja Power Platform –teknologioiden suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon pioneeri. Devisioona puolestaan on alan johtava yritys rajapinta- ja integraatioratkaisuissa sekä perinteisten ja uusien tekoälyyn perustuvien käyttöliittymien kehityksessä. Nämä osuvat nyt suoraan nopeasti kasvavaan ja tekoälyn kiihdyttämään asiakaskysyntään”, Kuula kertoo.

Devisioonan perustaja ja toimitusjohtaja Jouni Heikniemi on yksi maailman 180:sta Microsoft Regional Directorista. Hänet on myös palkittu vuoden 2023 Microsoft-vaikuttajana työstään Azure-pilven ja tekoälyn parissa.

Heikniemen mukaan Devisioonan ja Cloud1:n yhdistyminen luo kilpailuetua osaamisesta, jota harva yhtiö kykenee tarjoamaan Suomessa ja Pohjoismaissa.

“Nyt muodostuva end-to-end-kokonaisuus on melko harvinainen Microsoft-ekosysteemissä. Kilpailuetuamme lisää myös se, että molemmat yritykset ovat uudistaneet tapaa tehdä IT-konsultointia ja päässeet kehittämään palveluitaan suoraan asiakkaan liiketoiminnan ytimessä“, Heikniemi sanoo.

Cloud1 panostaa nyt erityisesti Microsoftin hiljattain lanseeraamaan datanhallinta-alusta Fabriciin.

“Fabricin hyötyjen lunastaminen vaatii syvällistä kokonaisnäkemystä organisaation liiketoiminnasta, rakenteista ja kyvykkyyksistä. Tässä me kykenemme auttamaan asiakastamme siten, että IT-investoinnista on mahdollista saada irti myös liiketoiminnan tuloksia”, Heikniemi sanoo.

Uudet yrityskaupat valmistelussa


Yrityskaupat ovat olennainen osa Cloud1:n uutta kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on kehittää Cloud1:sta Pohjoismaiden johtava Microsoft-ekosysteemin datanhallintapalveluyhtiö.

Kauppojen rahoittamiseksi Cloud1:iin aikaisemmin sijoittanut pääomasijoitusyhtiö Voland Partners tekee yhtiöön lisäsijoituksen

Seuraavat ostokohteet ovat jo näköpiirissä.

”Tutkimme muutamaa mielenkiintoista ostokohdetta Suomessa ja ulkomailla. On mahdollista, että neuvotteluista saadaan tuloksia vielä tämän vuoden puolella”, Kuula kertoo.