pikseli-arcade-logo

Asiakastarina

Case Pikseli Arcade: Sovellusmodernisaatiosta kilpailuetu

Pikseli Arcade on Pohjoismaiden ensimmäinen virtuaalipuisto. Sen toimipisteet sijaitsevat Vantaan Flamingossa, Espoon Isossa Omenassa ja kauppakeskus Redissä Helsingissä. Yritys hakee vauhdikasta kasvua tavoitteenaan olla Pohjoismaiden johtava virtuaalitodellisuuden elämyspalveluja tarjoava ketju.

pikseli-cloud1-1200x800

Tavoitteena tehokkuus ja manuaalisen työn vähentyminen

Kasvun mahdollistamiseksi Pikseli Arcadella oli tarve kehittää sisällönhallinta- ja jakelukanavaansa. Järjestelmän avulla hallitaan virtuaalipuiston pelipisteitä. Aikaisemmin tämä oli manuaalista työtä ja vaati paikalle asiakaspalveluhenkilön ohjeistamaan jokaista pelaajaa pelin toiminnallisuuksista sekä valmistelemaan pelitilan. Aikaa yhden pelipisteen valmistelutöihin saattoi kulua 5–10 minuuttia. Nyt järjestelmän avulla kaikkia pelitiloja operoidaan keskitetysti. Tämä on nopeuttanut huomattavasti prosessiin kuluvaa aikaa ja vähentänyt tarvittavia henkilöresursseja.

Toinen järjestelmäuudistuksen mukanaan tuoma muutos oli se, että keskitetyn sisällönhallintajärjestelmän avulla pelien kuvaustekstejä, toimintopainikkeita, kuvia tai aputekstejä ei jatkossa tarvitse kirjoittaa koodiin käsin, sillä myös nämä hoidetaan keskitetyn sisällönjakelukanavan avulla. Se säästää resursseja, vähentää manuaalisen työn tarvetta ja helpottaa huomattavasti kokonaisuuden hallintaa.

Muutoksen myötä koko virtuaalipuisto on palvelinvapaa. Pilveen rakennettu Microsoft Azure -sovellusalusta sisältää nyt niin VR-sisällön hallinnan, jakelun kuin laskutuksenkin.

Olavi Ronni, Pikseli Arcade
Ala muuttuu kiivasta tahtia. Tietojärjestelmien kehittämisen tulee olla yhtä nopeaa. Se on elinehto, jos halutaan pärjätä kansainvälisessä kisassa.

Olavi Ronni

Teknologiavastaava | Pikseli Arcade

Kehittyneet raportointiratkaisut säästävät kustannuksissa

Azure-pohjainen sovellusratkaisu on mahdollistanut myös kehittyneemmän analytiikan. Statistiikka olikin yksi keskeinen ajuri muutokselle.

Kehittyneen raportoinnin ansiosta pelien lisenssimaksut laskivat merkittävästi. Pystymme maksamaan pelilisensseistä käyttöperusteisesti, mikä tarkoittaa meille tuntuvia säästöjä, erityisesti hiljaisina aikoina.

Jan Hursti

Toimitusjohtaja | Pikseli Arcade

Datan avulla Pikselillä on mahdollisuus seurata mitkä pelit ovat suosittuja ja mitä pelejä pelataan eniten. Tällä on suorat vaikutukset pelihinnastoon, sillä pelilisenssien laskutus tapahtuu käytön perusteella. Kehittynyt raportointi mahdollistaa myös erilaisten pelien testailun ja pelivalikoiman vaihtelun entistä helpommin.

Asiakaslähtöisiä toiminnallisuuksia

Virtuaalipelaaminen kiinnostaa laajasti eri ikäisiä kohderyhmiä ja pikselin asiakaskuntaan kuuluukin kaikenikäisiä asiakkaita. Virtuaalikokemus on yhtä suuri elämys oli kyseessä sitten lapsi, nuori tai aikuinen virkistyspäivän viettäjä.

Pikselillä uskotaan vahvasti asiakaslähtöisyyteen. Modernisoidun hallintasovelluksen myötä pelaaja voi esimerkiksi kutsua asiakaspalveluhenkilön apuun suoraan sovelluksen kautta, eikä hänen tarvitse keskeyttää pelaamistaan.

Paremman asiakaskokemuksen mahdollistaa myös se, että hallintakonsolista voidaan entistä helpommin määrittää mitkä pelit ovat valittavana missäkin pelitilassa. Näin varmistetaan, että pelien ikärajoja ja suosituksia noudatetaan. Turvallisen elämyksen tarjoaminen on tärkeää paitsi Pikselille myös virtuaalipuistoon tulevien lasten ja nuorten vanhemmille.

Hallintasoftan modernisointi onnistui ketterästi

Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Cloud1:n ja asiakkaan välillä. Cloud1:lla hoidettiin hallintakäyttöliittymän suunnittelu, arkkitehtuurin suunnittelu sekä Azure-käyttöönotto.

Projekti toteutettiin ketterästi, sovelluksen modernisointi alusta loppuun asti kesti alle 4 kuukautta. Kehitystyö jatkuu Pikselillä itsellään, jossa talon oma koodari Timo Hyvönen jatkaa virtuaalinäkymän kehittämistä.

Cloud1:n tiimissä olivat Markku Hartikainen, Matti Petrelius, Toni Suominen sekä Petri Mälkki.

Hallintaohjelmiston tarpeista haastateltiin Pikselin työntekijöitä, mistä muodostui nopeasti kuva siitä, että ohjelmiston täytyy olla mobiililaitteilta käytettävissä. Käytettävyys mobiililaitteilta ja käyttöliittymän tilan synkronointi pelikoneen tilan kanssa loivat projektiin mielenkiintoisia haasteita.
Toni Suominen, Cloud1
On mahtavaa olla mukana mahdollistamassa kasvu.
Petri Mälkki, infrastruktuuriarkkitehti, Cloud1

Cloud1:lle projekti oli erittäin mielenkiintoinen. Toimiva hallintasofta on edellytys Pikseli Arcaden laajentumiselle ja tulevaisuuden suunnitelmille.

 cloud1-infographics-azure

Pilvestä
kaikki irti

Saat pilvitransformaatiosta parhaat hyödyt irti, kun ratkaisut toteutetaan nopeasti ja kustannustehokkaasti Microsoft Azure -teknologioilla.

Lue lisää Azuresta

Datasta
kaikki irti

Rakennamme digitaalisia arkkitehtuuriratkaisuja, jotka hyödyntävät dataa kokonaisvaltaisesti järjestelmärajojen yli ja skaalautuvat joustavasti tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Tutustu palveluihimme

Asiakastarinat

Tutustu muihin toteutuksiin

Olemme auttaneet monia yrityksiä eri toimialoilta.

alko-logo
Liiketoiminnan kehittäminen vaatii yhden totuuden datasta

Alkolle rakennettiin moderni data-alusta, joka mukautuu tulevaisuuden tarpeisiin ja palvelee joustavasti liiketoiminnan tarpeita.

Lue asiakastarina
kti
Tiedonsiirtoratkaisu parantaa tiedon liikkuvuutta

Osana KTI:n tiedon liikkuvuuden parantamiseen tähtäävää kehityshanketta suunniteltiin, toteutettiin ja otettiin käyttöön tiedonsiirtoratkaisu vuokraustoimintaan liittyville tiedoille.

Lue asiakastarina
hobbyhall
Integraatioista tehoa liiketoimintaan

Cloud1 integroi Hobby Hallin erillisten järjestelmien tietoja yhteen uuteen järjestelmäkokonaisuuteen yhdistäen kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja niissä käytettävät järjestelmät.

Lue asiakastarina

Kiinnostuitko tästä
toteutuksesta?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.