<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=266259327823226&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

PowerApps-jatkot: Käyttöliittymän yhdistäminen Azuren datapalveluihin

Tässä jatkoa blogikirjoitukseen PowerAppsilla luot applikaation ilman koodia: Case SQL-taulun ylläpito, jossa kerroin, miten yksinkertaisia ylläpitonäyttöjä on mahdollista toteuttaa ilman ohjelmointiosaamista.

Applikaatio on toki jo toiminnallinen silloin, kun sillä voi ylläpitää tietokannan tietoja, mutta rakennettaessa laajempaa DataHub-kokonaisuutta tarvitaan usein myös mahdollisuutta liittää käyttöliittymään monimutkaisempia dataprosesseja. PowerAppsia on onneksi mahdollisuus laajentaa kutsumaan ja komentamaan käytännössä mitä tahansa Azuren datapalvelua.

Käyttötapauksia on lukemattomia. Miten olisi esimerkiksi kätevä applikaatio, jolla voisit käynnistää haluamasi eräajon nappia painamalla? Tai haluaisitko päivittää tietoja ulkoisessa järjestelmässä tai SharePointissa heti kun muutos on tehty applikaatiolla? Vai olisiko sinulla tarvetta liittää hyväksymisprosessin käynnistäminen, tai vaikkapa sähköpostin lähetys osaksi uuden tietueen lisäämistä? Minkä tahansa näiden kaltaisten prosessien liittäminen onnistuu helposti osaksi PowerApps-applikaatioita.

Azure Logic Apps -putken käynnistäminen PowerAppsista

Logic Appsin käynnistäminen PowerAppsista on helppoa ja yksinkertaista. Esimerkissä luodaan Logic Apps -putki lähettämään sähköpostia, ja muokataan PowerApps-velholla luotua applikaatiota kutsumaan tätä.

Ensimmäiseksi tarvitsemme jonkin prosessin, jonka voimme käynnistää, ja jonka suorituksen varmentaa. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin yksinkertainen sähköpostin lähetys.

PowerApps2-LogicApp-kaynnistys

Logic Apps -putki käynnistetään tekemällä POST-kutsu. Kun Logic Apps saa kutsun, se lähettää vakiomuotoisen sähköpostin allekirjoittaneen sähköpostiin. Lopuksi tehdään vielä nopea testi power shellistä, jotta varmistetaan lähetyksen toiminta.

Seuraavaksi päästään itse aiheeseen, eli PowerApps-applikaation muokkaamiseen. Applikaatio koostuu kolmesta näytöstä: Tietojen selailu, tiedon muokkaus sekä tietueen lisääminen. Muokataan tietueen lisäämisen näyttöä siten, että sähköposti lähetetään, kun käyttäjä luo uuden tietueen painamalla näytön oikeassa yläreunassa olevaa hyväksymisikonia.

PowerApps2-Flow-kaynnistys

Uusi työkulku eli flow lisätään valitsemalla painike, johon toiminto liitetään, ja sen jälkeen valitsemalla ”Luo uusi työnkulku”. Huomaa, kuinka flow on lähes identtisen näköinen Logic Appsin kanssa! Sähköpostin olisi itseasiassa voinutkin helposti lähettää myös suoraan luomalla vastaava toiminnallisuus tähän flowhun. Eriyttämällä toiminnallisuutta Logic Appsiin saadaan kuitenkin mahdollisuus luoda esimerkiksi yleiskäyttöisiä prosesseja, joita useat eri applikaatiot voivat hyödyntää. Logic Apps saadaan mukaan lisäämällä flowhun HTTP POST -kutsu. Tämä on sama kutsu, jolla aikaisemmin testattiin sähköpostin lähetyksen toiminnallisuus.

Jotta työnkulku oikeasti vielä käynnistyisi nappia painettaessa, täytyy sen toiminnallisuutta vielä hieman muokata.

PowerApps2-Tyonkulun-kaynnistys

Lisätään näytön lähetyksen perään vielä työnkulun käynnistys Run()-komennolla. Näin pienillä muutoksilla saatiin lisättyä sähköpostin lähetys osaksi uuden tietueen luontia. Jäljellä on enää applikaation toiminnan testaaminen.

PowerApps2-Luo-uusi-tuottaja

Käynnistetään applikaatio ja käydään lisäämässä LogicApps-niminen tuottaja. Sähköposti ilmestyy maililaatikkoon muutamassa sekunnissa!

 


SINUSTAKO DIGITAALISUUDEN ARKKITEHTI?

Haluatko olla mukana toteuttamassa haastavia ja mielenkiintoisia projekteja uusinta Azure-teknologiaa hyödyntäen? Katso Cloud1:n avoimet tehtävät.