<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=266259327823226&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Data Engineer hyväntekeväisyyspyöräilyn huoltojoukoissa

Heinä-elokuun vaihteessa pyöräiltiin Team Rynkeby - God Morgon -hyväntekeväisyyspyöräily, jossa kerättiin pottia syöpäsairaiden lasten tukemiseksi. Pyöräily Pariisiin vaihtui tänä vuonna "Tour de Finlandiin". Kahdeksan joukkuetta kiersi eri mittaisia reittejä ympäri Suomea, Helsingin joukkueen reitti oli 1200 kilometriä. Hyväntekeväisyyspyöräilyyn osallistui kokonaisuudessaan noin 200 pyöräilijää.

data-engineer-hyvantekevaisyyspyorailyn-huoltojoukoissa-2

Päivätyökseni toimin Cloud1:n Data Engineerinä, mutta Team Rynkebyssä tehtäväni oli pitää huolta pyöräilijöiden hyvinvoinnista Helsingin joukkueen huoltojoukoissa. Kokemuksiani on voinut seurata myös Cloud1:n Instagram-tililtä, jonka otin haltuun tapahtuman ajaksi.

Vaativa päivätyö vaatii välillä täydellistä irtautumista, ja sitä osallistuminen Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyyn todella tarjosi. Pitkät päivät täyttyivät pyöräilijoiden tauoista ja ruokailusta huolehtimisesta, tarvikkeiden roudaamisesta, pyörähuollon mahdollistamisesta ja seuraavan päivän valmistelusta.

data-engineer-hyvantekevaisyyspyorailyn-huoltojoukoissa-5

Huoltojoukoissa jokaisella palasella oli oma selkeä tehtävä ja oma päämäärä. Etujoukossa hoidettiin taukojen evästykset, kylmäauto kuljetti ruokatarvikkeet, takahuolto ajoi letkan perässä ja varmisti pyöräilijöiden selustan. Tiimiläiset asettautuivat itseohjautuvasti sellaiseen malliin, että asiat saatiin toteutettua mahdollisimman hyvin. Kiireen keskellä korostui erityisesti tarve sujuvaan ja tehokkaaseen kommunikaatioon: kaikkien täytyi olla kartalla siitä, mitä ollaan tekemässä ja mitä tarvitaan seuraavaksi. Päivä purettiin yhteisillä "leirinuotioilla", joissa käytiin läpi päivän palaute, risut ja ruusut.

Vaikka yhdeksänpäiväinen rupeama huoltojoukoissa oli omalla tavallaan raskas, oli se myös unohtumaton ja antoisa kokemus. Erityisesti vahva yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltamisen henki tekivät syvän vaikutuksen. Kaikki osallistujat olivat erittäin motivoituneita, ja halu tehdä asiat mahdollisimman hyvin näkyi kaikessa. Oli hienoa huomata, kuinka nopeasti noin 50 eri ikäistä ja erilaisista lähtökohdista mukana ollutta osallistujaa hitsautui toimimaan tehokkaasti yhteisen päämäärän eteen.

data-engineer-hyvantekevaisyyspyorailyn-huoltojoukoissa

Voiko oppia yleistää? Mahdollisesti. Team Rynkeby havainnollisti ainakin sen, että onnistunut tiimityöskentely kiteytyy usein vahvaan motivaatioon, selkeään kommunikaatioon, hyvin määriteltyihin tehtäviin ja välittömään palautteeseen. Kaikkeen siihen, jota onnistuneessa tiimityössä tarvitaan, olipa kyse sitten pyöräilijöiden huoltojoukoissa toimimisesta, tai IT-projekteista.

data-engineer-hyvantekevaisyyspyorailyn-huoltojoukoissa-3

 


Data Engineeriksi Cloud1:lle?

Haluatko olla mukana rakentamassa tulevaisuuden pilvipalveluja? Cloud1 on kultatason Microsoft-kumppani, jonka ansiosta monet hankkeemme ovat ainutlaatuisia koko Suomen mittakaavassa. Pääset toteuttamaan haastavia ja mielenkiintoisia projekteja uusinta Azure-teknologiaa hyödyntäen

Tutustu avoimiin työpaikkoihin cloud1.fi/ura.