NRC-group-logo

Asiakastarina

Case NRC Group Finland: Integraatioalustan modernisointi

NRC Group Finland on Suomen suurin radanrakentaja ja yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. NRC Group Finland tunnettiin aikaisemmin nimellä VR Track. Se yhdistyi vuoden 2019 alussa norjalaiseen NRC Groupiin, joka on pohjoismaiden johtava infra-alan toimija.

Integraatioalustan modernisointi: konesalista pilveen

Cloud1 toteutti NRC Group Finlandille järjestelmämigraation, jossa sen integraatioalusta siirrettiin perinteisestä konesaliympäristöstä moderniin pilviympäristöön. Projektissa modernisoitiin NRC Group Finlandin integraatioalusta vastaamaan nykypäivän tarpeita.

Anu Asikainen, NRC Group Finland
Projektin tavoitteena olivat merkittävät kustannussäästöt sekä läpinäkyvyyden lisääminen. Molemmat niistä saavutettiin. Projektin myötä integraatioiden hallinta on nyt meillä omissa käsissä.

Anu Asikainen

Head of IT | NRC Group Finland

Ainutlaatuinen projekti koko Suomen mittakaavassa

Cloud1 valikoitui toteuttajaksi juuri tähän hankkeeseen sopivan täsmäosaamisensa takia. Erityisen kriittistä toteutuksen onnistumiselle oli vanhan teknologiaosaamisen saumaton yhdistäminen uuteen. Tässä projektissa se tarkoitti huippuluokan osaamista sekä Microsoft BizTalk Server -ratkaisuista että Azure Logic Apps -palvelusta. Näiden kahden maailman yhtäaikainen ja syvällinen ymmärtäminen oli kaikki kaikessa järjestelmämigraation onnistumiselle.

Projekti oli ainutlaatuinen, sillä vastaavia toteutuksia ei ole samassa mittakaavassa aikaisemmin tehty Suomessa. Lisäksi näiden kahden spesifin osaamisalueen yhtäaikainen hallitseminen on harvinaista ja osaajat ovat harvassa. Cloud1:llä huippuosaamista kuitenkin löytyy molemmista teknologioista. Siksi Cloud1 oli luonteva valinta NRC Group Finlandin integraatioalustan modernisoinnin toteuttajaksi.

VR-Track-Integraatiomigraatio

Aikataulusta tiukat raamit projektille

Projektin onnistumisen kannalta oli hyvin tärkeää, että suunniteltu aikataulu piti. Aikataulu asettikin tiukat raamit projektin toteuttamiselle, eikä tuotantoon siirtymisen takarajasta ollut mahdollista joustaa.

Projektin vaiheet olivat:

VR-Track-projektiaikataulu

Ratkaisuissa, joissa kaksi teknologiaa sovitetaan yhteen tai joissa muutetaan jo vuosia staattisena pysynyttä ympäristöä, tulee väistämättä vastaan yllätyksiä. Olennaista on reagoida ketterästi. Suunnitelmia on pystyttävä vaihtamaan lennosta. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Azureen rakennetaan räätälöityjä ratkaisuja ongelman kiertämiseksi. Kokemus auttaa riskien ennakoimisessa ja tunnistamisessa. Myös uskallus tehdä suunnitelmasta poikkeavia ratkaisuja syntyy pitkälti kokemuksen kautta.

Vaikka aikataulu oli tiivis, projekti valmistui ajallaan.

Hanke valmistui aikataulussa ja modernisoitu alusta saatiin käyttöön tavoitteen mukaan ennen vuoden vaihteen laskutusruuhkaa.

Anu Asikainen

Head of IT | NRC Group Finland

Siivousta ja salapoliisityötä

Projektiin osallistuneiden cloudilaisten mielestä toteutettu modernisointiprojekti oli mielenkiintoinen, sillä tekijät pääsivät hyödyntämään koko sitä laaja-alaista osaamista, joita heille on vuosien varrella karttunut. Välillä projekti sisälsi miltei salapoliisitehtävän piirteitä. Erityisesti projektin alkuvaiheessa selvitettiin, mitä aikaisemmin oli tehty ja hahmotettiin kokonaisuutta. Aikaa kului myös vanhojen kehitystapojen, toimintatapojen ja -mallien uudelleenrakentamiseen.

Projekti sisälsi tekijöille mielenkiintoisessa suhteessa vapautta toteuttaa teknisiä ratkaisuja parhaaksi katsomallaan tavalla. Ratkaisut tuli kuitenkin toteuttaa sen määräävän reunaehdon puitteissa, että kaiken tulee toimia täsmälleen kuten ennenkin.

Harri Puupponen, Cloud1 Oy

Kuvassa Harri Puupponen, projektista Cloud1 Oy:llä vastannut integraatioarkkitehti.

Pilvestä
kaikki irti

Saat pilvitransformaatiosta parhaat hyödyt irti, kun ratkaisut toteutetaan nopeasti ja kustannustehokkaasti Microsoft Azure -teknologioilla.

Lue lisää Azuresta

Datasta
kaikki irti

Rakennamme digitaalisia arkkitehtuuriratkaisuja, jotka hyödyntävät dataa kokonaisvaltaisesti järjestelmärajojen yli ja skaalautuvat joustavasti tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Tutustu palveluihimme

Asiakastarinat

Tutustu muihin toteutuksiin

Olemme auttaneet monia yrityksiä eri toimialoilta.

Alko Oy
Liiketoiminnan kehittäminen vaatii yhden totuuden datasta

Alkolle rakennettiin moderni data-alusta, joka mukautuu tulevaisuuden tarpeisiin ja palvelee joustavasti liiketoiminnan tarpeita.

Lue asiakastarina
Are
Vaativa järjestelmäintegraatio valmiiksi muutamassa viikossa

Autoimme Area vaativan järjestelmäintegraation teknologiavalinnassa ja parhaiten toimivan ratkaisun löytämisessä.

Lue asiakastarina
KTI Kiinteistötieto
Tiedonsiirtoratkaisu parantaa tiedon liikkuvuutta

KTI:lle toteutettiin tiedonsiirtoratkaisu vuokraustoimintaan liittyville tiedoille osana yhtä hallituksen kärkihanketta, KIRA-digiä.

Lue asiakastarina

Kiinnostuitko tästä
toteutuksesta?

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.