Are Oy

Asiakastarina

Case Are: Vaativa järjestelmäintegraatio valmiiksi muutamassa viikossa

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat Aren asiakkaille tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. Are panostaa erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja itse kehittämäänsä Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 800 henkilöä. Are palvelee asiakkaita 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa.

Arella oli haastava liittymäarkkitehtuurimuutos suunnitteilla, minkä toteuttamiseen tarvittiin erityisosaamista. Liiketoiminnan tarvitseman modernin tuotannonohjausjärjestelmän integroiminen muihin yrityksen käyttämiin järjestelmiin oli osoittautunut monimutkaiseksi perinteisillä tavoilla toteutettuna. Are otti yhteyttä Cloud1:iin pyytääkseen apua teknologiavalintaan ja parhaiten toimivan integraatioratkaisun löytämiseen.

Toimittajavalinnassa ketteryys ja osaaminen ratkaisivat

Cloud1 oli luonteva valinta projektin toteuttamiseen, sillä liiketoiminnan kumppanina se auttaa yrityksiä ratkaisemaan digitalisaation haasteita. Cloud1 on keskittynyt vaativiin data- ja integraatiohankkeisiin, joita toteutetaan ketterästi Microsoftin integraatioratkaisuilla.

Myös tässä tapauksessa ketteryys oli ensiarvoisen tärkeää. Arella oli alkamassa uuden pilvipohjaisen palvelun implementointi liiketoiminnan tarpeisiin. Soveltuvaa integrointitekniikkaa, joilla informaatio saataisiin ketterästi siirtymään pilvipalvelusta Aren käyttämiin muihin järjestelmiin ja takaisin, ei kuitenkaan oltu vielä valikoitu.

Uuden pilvipalvelun käyttöönotto vaati uusien prosessien ja tietovirtojen hallittua yhdistämistä SAP-järjestelmän kanssa. Jos integraatio olisi jäänyt vaillinaiseksi tai epävakaaksi, yritys ei olisi saanut täyttä hyötyä uudesta järjestelmästä. Integraation epävakaus ja sen huonot hallintamahdollisuudet olisivat myös aiheuttaneet merkittävän liiketoimintariskin ja haitanneet prosessien läpinäkyvyyttä.

Ratkaisun soveltuvuus käytäntöön testattiin ketterästi työpajassa

Ratkaisua lähdettiin hakemaan työpajatyöskentelyllä. Are pääsi tutustumaan Azuren Logic Apps ja OMS sekä Power BI -valvontaratkaisuihin. Työpajan aikana ratkaisun soveltuvuus käytännön toteutustavaksi todennettiin rakentamalla kevyt yhteys uuden pilvipalvelun kanssa.

Valittavalle ratkaisumallille asetettiin ennakkoon useita kriteerejä. Tärkeitä päätöskriteerejä olivat:

  • Kustannusten pohjautuminen todelliseen käyttöön
  • Ratkaisun skaalautuvuus
  • Ratkaisun palvelinvapaus
  • Valitun työkalun käyttökokemuksen tuli olla hyvä niin kevyille kuin haastavammillekin integraatioille
  • Vapaus kehittää oma integraatioalusta, johon yrityksellä säilyy täysi omistusoikeus itsellään

Taustatukea Microsoftin resursseista

Cloud1 on Microsoftin kumppani, ja pilottihankkeelle saatiinkin tukea myös Microsoftin FastTrack-tiimiltä. FastTrack for Azure toimii käsi kädessä kumppaneiden kanssa ja auttaa asiakkaita rakentamaan Azure-ratkaisuja nopeasti ja luotettavasti. Se tarjoaa Azure-asiantuntijoille myös suoraa apua.

Teknologisen osaamisen lisäksi Are painotti toimittajavalinnassa kykyä toimia ripeästi ja ketterästi sekä kykyä auttaa ja toimia neuvonantajana myös muissa Azureen ja kokonaisarkkitehtuuriin liittyvissä kysymyksissä. Ketteryyttä projektissa totisesti riitti: koko uusi pilvipalveluintegraatio pystyttiin viemään ensimmäisestä asiakaskontaktista tuotantoon vain muutamassa viikossa.

cloud1-avatar
Asiakaskeskusteluissamme toistuu yleisimmin liiketoiminnan tarve IT:n nopeuteen ja ketteryyteen yhä nopeammin muuttuvassa markkinassa. Tämä projektin aikataulu on hyvä esimerkki siitä, mitä osaava kumppani ja Azuren PaaS-ratkaisut voivat tuoda tähän tarpeeseen.

Perttu Ojala

Business Solutions Manager, Azure Cloud Services | Microsoft

Näin se tehtiin

Cloud1:lta projektissa mukana olivat arkkitehdit Markku Hartikainen ja Otso Lonka.

Projektin hyvänä lähtökohtana oli jaettu ymmärrys sen tavoitteista. Tämän jälkeen hypättiin työpajatyöskentelyyn, jossa ratkottiin sekä määrittelyyn liittyvät haasteet että testaus ja iterointikierros. Ketterän työskentelymallin ansiosta suunnitteluvaiheeseen kuluvaa aikaa pystyttiin lyhentämään merkittävästi.

Markku Hartikainen ja Otso Lonka, Cloud1 Oy

Projektissa erityisen kiinnostavaa oli se, että kyseessä oli suhteellisen monimutkainen hybridiratkaisu. Toteutuksessa sekä on-premises että pilvessä sijaitsevat järjestelmät tuli saada keskustelemaan keskenään saumattomasti.

Markku Hartikainen

IT Architect | Cloud1 Oy

Ratkaisu, johon päädyttiin on toteutettu kokonaan serverless-mallilla. Myös toteutustavan kustannushyödyt asiakkaalle ovat selkeät: malliin ei liity kiinteitä kustannuksia, vaan veloitus tapahtuu käytön mukaan.

Arkkitehtuuritasolla ratkaisu näyttää yksinkertaistettuna tältä:

 

cloud1-ARE-logic-apps-on-premises-data-gateway

 

Next steps - mitä projektin jälkeen?

"Seuraavaksi toteutettua integraatiota ja valitun alustan käyttöä laajennetaan koskemaan useita muita järjestelmiä ja liiketoimintaprosesseja."
Mikko Särkkä, CIO, Are Oy

Pilvestä
kaikki irti

Saat pilvitransformaatiosta parhaat hyödyt irti, kun ratkaisut toteutetaan nopeasti ja kustannustehokkaasti Microsoft Azure -teknologioilla.

Lue lisää Azuresta

Datasta
kaikki irti

Rakennamme digitaalisia arkkitehtuuriratkaisuja, jotka hyödyntävät dataa kokonaisvaltaisesti järjestelmärajojen yli ja skaalautuvat joustavasti tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Tutustu palveluihimme

Asiakastarinat

Tutustu muihin toteutuksiin

Olemme auttaneet monia yrityksiä eri toimialoilta.

NRC-group-logo
Integraatioalustan modernisointi

NRC Group Finlandin integraatioalusta siirrettiin perinteisestä konesaliympäristöstä moderniin pilviympäristöön.

Lue asiakastarina
kti
Tiedonsiirtoratkaisu parantaa tiedon liikkuvuutta

Osana KTI:n tiedon liikkuvuuden parantamiseen tähtäävää kehityshanketta suunniteltiin, toteutettiin ja otettiin käyttöön tiedonsiirtoratkaisu vuokraustoimintaan liittyville tiedoille.

Lue asiakastarina
hobbyhall
Integraatioista tehoa liiketoimintaan

Cloud1 integroi Hobby Hallin erillisten järjestelmien tietoja yhteen uuteen järjestelmäkokonaisuuteen yhdistäen kaikki liiketoiminnan osa-alueet ja niissä käytettävät järjestelmät.

Lue asiakastarina

Kiinnostuitko tästä
ratkaisusta?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.